Elkészítése
Először vágjuk fel a cukkiniket fél centiméteres darabokra, majd sózzuk meg és hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy kiengedje a levét. Közben egy serpenyőben kevés zsiradékon kezdjük el pirítani a húst. Amikor a hús kifehéredett, adjuk hozzá a pirospaprikát, egy kis vizet, majd öntsük rá a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, majd forraljuk össze néhány percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Miután a cukkini kiengedte a levét, öntsük le róla, majd egy tepsi vagy hőálló tál alját fedjük be egy réteg cukkinivel. Erre öntsük rá a húsos keveréket, és fedjük be a maradék cukkinivel. Egy külön tálban keverjük ki a tejfölt a tojással, majd ezt az elegyet öntsük a cukkini tetejére.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és süssük a cukkinit kb. 20 percig. Amikor a tejföl kezd pirulni a tetején, szórjuk rá a reszelt sajtot, és pirítsuk tovább, amíg a sajt szép aranybarnára nem sül. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, hogy az ízek összeérjenek.
