Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először vágjuk fel a cukkiniket fél centiméteres darabokra, majd sózzuk meg és hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy kiengedje a levét. Közben egy serpenyőben kevés zsiradékon kezdjük el pirítani a húst. Amikor a hús kifehéredett, adjuk hozzá a pirospaprikát, egy kis vizet, majd öntsük rá a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, majd forraljuk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.29.

Hozzávalók

Elkészítése

Először vágjuk fel a cukkiniket fél centiméteres darabokra, majd sózzuk meg és hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy kiengedje a levét. Közben egy serpenyőben kevés zsiradékon kezdjük el pirítani a húst. Amikor a hús kifehéredett, adjuk hozzá a pirospaprikát, egy kis vizet, majd öntsük rá a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, majd forraljuk össze néhány percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

Miután a cukkini kiengedte a levét, öntsük le róla, majd egy tepsi vagy hőálló tál alját fedjük be egy réteg cukkinivel. Erre öntsük rá a húsos keveréket, és fedjük be a maradék cukkinivel. Egy külön tálban keverjük ki a tejfölt a tojással, majd ezt az elegyet öntsük a cukkini tetejére.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és süssük a cukkinit kb. 20 percig. Amikor a tejföl kezd pirulni a tetején, szórjuk rá a reszelt sajtot, és pirítsuk tovább, amíg a sajt szép aranybarnára nem sül. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, hogy az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is