Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott cukkini recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 nagyobb cukkini
  • 25 dkg darált hús (bármilyen hús jó hozzá)
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 dl víz
  • bors
  • só
  • 1 db tojás
  • 1 nagy doboz tejföl (375 g)
Rakott cukkini

Elkészítése

Először vágjuk fel a cukkiniket fél centiméteres darabokra, majd sózzuk meg és hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy kiengedje a levét. Közben egy serpenyőben kevés zsiradékon kezdjük el pirítani a húst. Amikor a hús kifehéredett, adjuk hozzá a pirospaprikát, egy kis vizet, majd öntsük rá a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg, majd forraljuk össze néhány percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

Miután a cukkini kiengedte a levét, öntsük le róla, majd egy tepsi vagy hőálló tál alját fedjük be egy réteg cukkinivel. Erre öntsük rá a húsos keveréket, és fedjük be a maradék cukkinivel. Egy külön tálban keverjük ki a tejfölt a tojással, majd ezt az elegyet öntsük a cukkini tetejére.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra, és süssük a cukkinit kb. 20 percig. Amikor a tejföl kezd pirulni a tetején, szórjuk rá a reszelt sajtot, és pirítsuk tovább, amíg a sajt szép aranybarnára nem sül. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-cukkini-3/