Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rakott cukkini könnyű, nyári egytálétel, amelyben a zöldségek, a fűszeres darált hús és a tejfölös-sajtos réteg tökéletes harmóniát alkotnak. Tartalmas, mégis frissítő fogás, amely vacsorára vagy ebédre is kitűnő választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sikli Timi
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A cukkinit alaposan megmossuk, ha a héja kemény, meghámozzuk. Hosszú, vékony lapokra gyaluljuk, és félretesszük. A hagymát felkockázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk.

A paradicsomokat a fokhagymával és a fűszernövényekkel együtt aprítógépben pépesítjük (vagy apróra kockázzuk). Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, kevés ételízesítővel, majd hozzáöntjük a paradicsomos-fűszeres keveréket. Fedő alatt puhára pároljuk, végül a felesleges nedvességet elforraljuk.

Egy sütőtálat vékonyan kiolajozunk. Az aljára rétegezzük a cukkinilapok felét, erre kerül a húsos ragu, majd megszórjuk a reszelt sajt felével. Befedjük a maradék cukkinivel. A tejfölt elkeverjük a kaporral és kevés ételízesítővel, majd a tetejére simítjuk, végül rászórjuk a maradék reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.

Tipp

A rétegek közé tehetünk párolt gombát vagy kukoricát is. A tejfölt részben joghurttal is helyettesíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is