Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott cukkini recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg cukkini (kisebb és zsenge darabok)
  • 50 dkg darált hús
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál kapor (apróra vágva)
  • 3 ág oregánó (ha nincs friss, lehet szárított is)
  • pár levél bazsalikom
  • 4 db paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 csipet őrölt bors

Elkészítése

A cukkinit alaposan megmossuk, ha a héja kemény, meghámozzuk. Hosszú, vékony lapokra gyaluljuk, és félretesszük. A hagymát felkockázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk.

A paradicsomokat a fokhagymával és a fűszernövényekkel együtt aprítógépben pépesítjük (vagy apróra kockázzuk). Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, kevés ételízesítővel, majd hozzáöntjük a paradicsomos-fűszeres keveréket. Fedő alatt puhára pároljuk, végül a felesleges nedvességet elforraljuk.

Egy sütőtálat vékonyan kiolajozunk. Az aljára rétegezzük a cukkinilapok felét, erre kerül a húsos ragu, majd megszórjuk a reszelt sajt felével. Befedjük a maradék cukkinivel. A tejfölt elkeverjük a kaporral és kevés ételízesítővel, majd a tetejére simítjuk, végül rászórjuk a maradék reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.

Tipp

A rétegek közé tehetünk párolt gombát vagy kukoricát is. A tejfölt részben joghurttal is helyettesíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-cukkini-7/