A cukkinit alaposan megmossuk, ha a héja kemény, meghámozzuk. Hosszú, vékony lapokra gyaluljuk, és félretesszük. A hagymát felkockázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk.
A paradicsomokat a fokhagymával és a fűszernövényekkel együtt aprítógépben pépesítjük (vagy apróra kockázzuk). Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, kevés ételízesítővel, majd hozzáöntjük a paradicsomos-fűszeres keveréket. Fedő alatt puhára pároljuk, végül a felesleges nedvességet elforraljuk.
Egy sütőtálat vékonyan kiolajozunk. Az aljára rétegezzük a cukkinilapok felét, erre kerül a húsos ragu, majd megszórjuk a reszelt sajt felével. Befedjük a maradék cukkinivel. A tejfölt elkeverjük a kaporral és kevés ételízesítővel, majd a tetejére simítjuk, végül rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
Tipp
A rétegek közé tehetünk párolt gombát vagy kukoricát is. A tejfölt részben joghurttal is helyettesíthetjük.