Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott dödölle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg burgonya
  • 4 db tojás
  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 1 közepes vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • 5 ek napraforgó olaj


Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Meghintjük sóval és megfőzzük.

Amikor megfőtt nem szűrjük le, hanem a levében megtörtjük, lisztet adunk hozzá, hogy elég kemény legyen, de könnyen szaggatható.

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. A dödölle felét egy olajjal kikent tepsibe szaggatjuk, majd a vöröshagymás olajjal meglocsolgatjuk.

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, felszeleteljük és eloszlatjuk a dögölén a kolbász karikákkal együtt. A maradék dödöllét is rászaggatjuk, majd tejföllel meglocsoljuk és 15 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-dodolle/