Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott finomságok

Rakott, morzsás karfiol

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rakott, morzsás karfiol egy tartalmas és ízletes egytálétel, amelyben a zöldség, a hús és a rizs jól kiegészítik egymást. A tejföl és a sajt krémesebbé teszik az ételt, a ropogós morzsás réteg pedig finom kontrasztot ad hozzá. Jó választás családi ebédre vagy vacsorára, mert laktató és előre is összeállítható.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.11.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk, majd bő, sós vízben félpuhára főzzük. Közben a bacont apró kockákra vágjuk, és kevés zsiradékon lepirítjuk. Amikor már szép barna, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a finomra aprított petrezselymet. Rátesszük a darált húst, sóval, borssal, delikáttal és majoránnával ízesítjük, majd kb. 15 percig pirítjuk.

A rizst enyhén sós vízben előfőzzük, de nem teljesen készre. Ezután összekeverjük a pirított húsos keverékkel, és beleforgatjuk az egyik doboz tejföl felét.

Egy közepes méretű jénai tálat kikenünk zsiradékkal, megszórjuk kevés zsemlemorzsával. Az aljára rétegezzük a karfiol felét, erre kerül a húsos-rizses töltelék, majd a karfiol másik fele. A tetejét bevonjuk a maradék tejföllel elkevert reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20–25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A tetejére szórhatunk kevés plusz zsemlemorzsát is a sajtos réteg alá, így még ropogósabb lesz. Friss salátával vagy savanyúsággal tálalva teljes értékű, laktató étel lesz belőle.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is