Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott gulyás füstölt szalonnával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rakott gulyás füstölt szalonnával egy kiadós és házias étel, amely ötvözi a gulyás ízeit a rakott ételek gazdagságával. Rétegezett formában készül, burgonyával, marhahússal és füstölt szalonnával, így egyszerre tartalmas és különleges fogás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
vhajni81
Beküldte: 2017.11.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A marhahúst mossuk meg, kockázzuk fel, majd egy részét tegyük egy kizsírozott tűzálló tál aljára. A burgonyát tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk karikára. A húsra egy sor burgonyát helyezünk, majd szórjuk meg füstölt szalonna kockákkal. Ezután ismét következik egy réteg hús, majd újra burgonya és szalonna. Folytassuk a rétegezést, amíg az összes hozzávalót el nem használjuk.

Ízesítés és sütés:

A tetejére hintsünk pirospaprikát, kenjünk rá paradicsompürét és morzsoljuk rá a gulyáskockát. Sózzuk meg, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a rétegeket. Fedjük le a tálat és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Addig süssük lefedve, amíg a hús megpuhul. Ezután vegyük le a fedőt és hagyjuk kissé lesülni a tetejét.

Tálalás:

Tálaláskor kínáljunk mellé friss tejfölt és kenyeret.

Tipp:

Ha szeretnénk pikánsabb ízt adni ételünknek, akkor szórjunk a rétegek közé egy kevés csípős paprikát is. A burgonya egy részét helyettesíthetjük édesburgonyával, így enyhén édeskés, izgalmas változatot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is