Elkészítése
Előkészítés:
A marhahúst mossuk meg, kockázzuk fel, majd egy részét tegyük egy kizsírozott tűzálló tál aljára. A burgonyát tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk karikára. A húsra egy sor burgonyát helyezünk, majd szórjuk meg füstölt szalonna kockákkal. Ezután ismét következik egy réteg hús, majd újra burgonya és szalonna. Folytassuk a rétegezést, amíg az összes hozzávalót el nem használjuk.
Ízesítés és sütés:
A tetejére hintsünk pirospaprikát, kenjünk rá paradicsompürét és morzsoljuk rá a gulyáskockát. Sózzuk meg, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a rétegeket. Fedjük le a tálat és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Addig süssük lefedve, amíg a hús megpuhul. Ezután vegyük le a fedőt és hagyjuk kissé lesülni a tetejét.
Tálalás:
Tálaláskor kínáljunk mellé friss tejfölt és kenyeret.
Tipp:
Ha szeretnénk pikánsabb ízt adni ételünknek, akkor szórjunk a rétegek közé egy kevés csípős paprikát is. A burgonya egy részét helyettesíthetjük édesburgonyával, így enyhén édeskés, izgalmas változatot kapunk.

