Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott gulyás füstölt szalonnával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg marhahús
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 darab gulyás leveskocka

Elkészítése

Előkészítés:

A marhahúst mossuk meg, kockázzuk fel, majd egy részét tegyük egy kizsírozott tűzálló tál aljára. A burgonyát tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk karikára. A húsra egy sor burgonyát helyezünk, majd szórjuk meg füstölt szalonna kockákkal. Ezután ismét következik egy réteg hús, majd újra burgonya és szalonna. Folytassuk a rétegezést, amíg az összes hozzávalót el nem használjuk.

Ízesítés és sütés:

A tetejére hintsünk pirospaprikát, kenjünk rá paradicsompürét és morzsoljuk rá a gulyáskockát. Sózzuk meg, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a rétegeket. Fedjük le a tálat és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Addig süssük lefedve, amíg a hús megpuhul. Ezután vegyük le a fedőt és hagyjuk kissé lesülni a tetejét.

Tálalás:

Tálaláskor kínáljunk mellé friss tejfölt és kenyeret.

Tipp:

Ha szeretnénk pikánsabb ízt adni ételünknek, akkor szórjunk a rétegek közé egy kevés csípős paprikát is. A burgonya egy részét helyettesíthetjük édesburgonyával, így enyhén édeskés, izgalmas változatot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-gulyas-fustolt-szalonnaval/