Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet karaj
  • 2 darab zsemle (beáztatva)
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 db keményre főtt tojás ( apróra vágva)
  • finomliszt
  • 1 kisebb szál sárgarépa (kockára vágva és megpárolva)
  • 10 dkg gomba (párolva)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kis fej vöröshagyma (megpirítva)

Tetejére

  • 375 g tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

A húst megsózzuk, megborsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és forró olajon kissé átpirítjuk. Egy olajozott tepsibe sorban egymás mellé fektetjük a hússzeleteket. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük, és egyenletesen eloszlatjuk a húsok tetején. A tejfölbe keverjük az olajat és a lisztet, majd ezt a keveréket is rásimítjuk az étel tetejére.

Fóliával lefedve pároljuk puhára a sütőben, majd amikor elkészült, megszórjuk reszelt sajttal, és fólia nélkül visszatesszük, hogy a teteje szépen pirosra süljön.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-hus-2/