Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta (kisebb)
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 liter paradicsomlé
  • 4 fej vöröshagyma
  • 50 dkg darált hús
  • pirospaprika
  • só
  • bors
  • kurkuma
  • őrölt kömény ízlés szerint
  • 30 dkg rizs (kb)
  • 5 dl tejföl
  • 1 szál füstölt kolbász
  • zsemlemorzsa
  • kevés zsiradék

Elkészítése

A meghámozott hagymákat apróra vágom és a felhevített zsiradékon megpárolom, pirítom. Ha kész, akkor elfelezem. Az egyik felét fűszerezem: pirospaprikával, sóval, borssal, kurkumával és a köménnyel, majd a darált húst ráteszem és kevés vízzel felöntve pörköltet főzök belőle.

A másik felét szintén fűszerezem, de csak sóval, borssal, hozzáadom szeletelt káposztát, illetve a leszűrt savanyú káposztát és a paradicsomlével felöntve sűrűre főzöm (lehet, hogy nem lesz szükség az összes paradicsomlére. Függ a káposztától, hogy mennyire leveses!).

A rizsből szokott módon párolt rizst készítek.

A kész pörköltet leszűröm. Ha esetleg a káposzta sem sikerülne sűrűre, akkor azt is leszűröm.

Egy tűzálló tálat kikenek zsiradékkal és megszórom zsemlemorzsával. Az aljára rakok a káposztából és megkenem tejföllel. Erre rizst teszek és azt is megkenem tejföllel, majd pörköltet teszek rá és azt is megkenem tejföllel. Addig folytatom a rétegezést, amíg az összetevők el nem elfogynak. Legfelső réteg káposzta illetve tejföl legyen. Arra rákarikázom a kolbászt és megszórom zsemlemorzsával.

Közepesen forró sütőben, 180 fokon pirosra sütöm kb 30 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-kaposzta-11/