Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 bögre rizs
  • 0,5 kg darált hús
  • 1 doboz vecsési káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 darab sárga húsú paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 4 evőkanál étolaj
  • 900 g tejföl
  • 2 db tojás
  • 14 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál folyékony margarin

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágtam, és két evőkanál olajon üvegesre pároltam, majd megszórtam pirospaprikával, és egy deci vízzel felöntöttem. Rátettem a darált húst, ízesítettem borssal, sóval, zúzott fokhagymával, kicsumázott paprikával és szeletekre vágott paradicsommal. Fedő alatt készre pároltam, a közben elpárolgott vizet pótoltam.

A rizst olajon megpirítottam, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöttem, ízesítettem őrölt borssal, sóval és vegetával. A sütőt előmelegítettem, a rizst lefedve betettem, majd a sütőt lekapcsoltam, és a rizs így dagadt készre.

A savanyú káposztát kissé kimostam, hogy ne legyen túl savanyú, egy vöröshagymát felaprítottam, olajon megdinszteltem, majd rátettem a káposztát, és fedő alatt puhára pároltam.

Egy tepsit olajjal kikentem, zsemlemorzsával megszórtam. Az alján elosztottam a káposzta felét. A tejfölt két tojással, őrölt borssal és vegetával simára kevertem, majd ennek egyharmadával meglocsoltam a káposztát.

A darált húsos ragut összekevertem a rizzsel, és a tejfölös káposztára terítettem. Újra meglocsoltam tejföllel, majd befedtem a maradék káposztával.

A tetejét a maradék tejfölös-tojásos keverékkel lekentem, reszelt sajttal megszórtam, folyékony margarinnal meglocsoltam, és 220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.

A végén hat szelet bevagdosott szalonnát pirítottam a tetejére. Jó, magyaros, laktató fogás lett.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-kaposzta-5/