Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rakott káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely gazdag, fűszeres ízeivel mindig laktató és melengető fogás. A savanyú káposzta, a darált hús, a rizs és a tejföl tökéletes harmóniát alkotnak. Családi ebédre vagy ünnepi alkalmakra is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
juhaszviki
Beküldte: 2013.08.21.

Hozzávalók

Elkészítése

Alap elkészítése

A rizst előfőzzük, majd összekeverjük a darált csirkehússal, sóval, borssal, majoránnával és kevés paprikával.

Pörkölt alap

Közben a szalonnát kockára vágjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A szalonnát a mangalicazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre sütjük. Amikor lepirult, levesszük a tűzről, meghintjük őrölt paprikával, majd beleforgatjuk a savanyú káposztát. Kevés vízzel felöntve puhára főzzük.

Rétegezés és sütés

Egy tepsi aljára simítjuk a fűszeres rizses-húsos keveréket. Erre halmozzuk a káposztás pörköltet, majd a tetejét bőven megkenjük tejföllel. A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25 percig sütjük.

Tálalás

A rakott káposztát frissen, melegen kínáljuk. Tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk pirított szalonnakockákkal is, hogy még ízesebb legyen.

Tipp

A darált hús egy részét sertésből is készíthetjük, így még karakteresebb ízt kap az étel. Ha csípősebben szeretjük, a káposztához adhatunk kevés erőspaprikát. Másnap, újramelegítve még jobban összeérnek az ízek, így előre is elkészíthető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
juhaszviki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is