Alap elkészítése
A rizst előfőzzük, majd összekeverjük a darált csirkehússal, sóval, borssal, majoránnával és kevés paprikával.
Pörkölt alap
Közben a szalonnát kockára vágjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A szalonnát a mangalicazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre sütjük. Amikor lepirult, levesszük a tűzről, meghintjük őrölt paprikával, majd beleforgatjuk a savanyú káposztát. Kevés vízzel felöntve puhára főzzük.
Rétegezés és sütés
Egy tepsi aljára simítjuk a fűszeres rizses-húsos keveréket. Erre halmozzuk a káposztás pörköltet, majd a tetejét bőven megkenjük tejföllel. A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25 percig sütjük.
Tálalás
A rakott káposztát frissen, melegen kínáljuk. Tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk pirított szalonnakockákkal is, hogy még ízesebb legyen.
Tipp
A darált hús egy részét sertésből is készíthetjük, így még karakteresebb ízt kap az étel. Ha csípősebben szeretjük, a káposztához adhatunk kevés erőspaprikát. Másnap, újramelegítve még jobban összeérnek az ízek, így előre is elkészíthető.