Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 0,5 kg darált csirkehús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre rizs
  • 330 g tejföl
  • só
  • bors
  • majoránna
  • őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál mangalica zsír
  • kolozsvári szalonna

Elkészítése

Alap elkészítése

A rizst előfőzzük, majd összekeverjük a darált csirkehússal, sóval, borssal, majoránnával és kevés paprikával.

Pörkölt alap

Közben a szalonnát kockára vágjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A szalonnát a mangalicazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre sütjük. Amikor lepirult, levesszük a tűzről, meghintjük őrölt paprikával, majd beleforgatjuk a savanyú káposztát. Kevés vízzel felöntve puhára főzzük.

Rétegezés és sütés

Egy tepsi aljára simítjuk a fűszeres rizses-húsos keveréket. Erre halmozzuk a káposztás pörköltet, majd a tetejét bőven megkenjük tejföllel. A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25 percig sütjük.

Tálalás

A rakott káposztát frissen, melegen kínáljuk. Tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk pirított szalonnakockákkal is, hogy még ízesebb legyen.

Tipp

A darált hús egy részét sertésből is készíthetjük, így még karakteresebb ízt kap az étel. Ha csípősebben szeretjük, a káposztához adhatunk kevés erőspaprikát. Másnap, újramelegítve még jobban összeérnek az ízek, így előre is elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-kaposzta-6/