Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,6 kg vecsési savanyú káposzta 1 kg darált sertéslapocka 30 dkg rizs előre párolva só bors 1 db vöröshagyma fűszerpaprika 2 gerezd fokhagyma olaj 2 ek cukor 5 dl tejföl 2 tojás Elkészítése: A káposztát nem kell kimosni, mert a boros vecsési nem olyan savanyú. (Ha más fajtát használunk, kissé mossuk át.) Olajon a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,6 kg vecsési savanyú káposzta
  • 1 kg darált sertéslapocka
  • 30 dkg rizs előre párolva
  • bors
  • 1 db vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 2 ek cukor
  • 5 dl tejföl
  • 2 tojás


Elkészítése:

A káposztát nem kell kimosni, mert a boros vecsési nem olyan savanyú. (Ha más fajtát használunk, kissé mossuk át.)

Olajon a cukrot karamellizáljuk, rátesszük a káposztát, amelyet dinsztelünk fél órát, míg barna és félig puha lesz.

A darált húsból a szokásos módon a hozzávalókkal pörköltet főzünk.

Egy teflon tepsibe beleterítjük a káposzta felét, és a párolt rizzsel betakarjuk. A pörköltet erre öntjük rá, és betakarjuk a maradék káposztával.
A tejfölbe beleütjük a két nyers tojást, sózzuk, és jól kikeverve a káposzta tetejére öntjük.

180 fokos sütőben 30 percig sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje. Kockákra vágva tejföllel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is