Hozzávalók:
- 1 kg vecsési savanyú káposzta
- 50 dkg darált dagadó
- 15 dkg rizs
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 20 dkg húsos szalonna
- 2 ek olaj vagy zsír
- 2 babérlevél
- 1 tk köménymag
- só
- bors
- 1 tk csombor
- 1 tk kakukkfű
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, a hagymákat felaprítjuk, és zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, végezetül hozzákeverjük a tojást.
Egy jénai tálat kizsírozunk, és a savanyú káposzta felét lerakjuk, majd ráhalmozzuk a bekevert darált húst, és elsimítjuk. Beborítjuk a maradék savanyú káposztával, rászórjuk a fűszereket, borsot, köménymagot, csombort, kakukkfüvet, babérlevelet.
A tetejére kenjük a tejfölt, rárakjuk a szalonnát, a paradicsomkarikákat és a zöld paprikát. Befedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
[box style=”info”]Vörös bort kínálhatunk hozzá![/box]