Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg vecsési savanyú káposzta
  • 50 dkg darált dagadó
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 2 ek olaj vagy zsír
  • 2 babérlevél
  • 1 tk köménymag
  • só
  • bors
  • 1 tk csombor
  • 1 tk kakukkfű


Elkészítése:

A rizst megfőzzük, a hagymákat felaprítjuk, és zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, végezetül hozzákeverjük a tojást.

Egy jénai tálat kizsírozunk, és a savanyú káposzta felét lerakjuk, majd ráhalmozzuk a bekevert darált húst, és elsimítjuk. Beborítjuk a maradék savanyú káposztával, rászórjuk a fűszereket, borsot, köménymagot, csombort, kakukkfüvet, babérlevelet.

A tetejére kenjük a tejfölt, rárakjuk a szalonnát, a paradicsomkarikákat és a zöld paprikát. Befedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

[box style=”info”]Vörös bort kínálhatunk hozzá![/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-kaposzta-9/