Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A pörkölthöz: 40 dkg darált hús 1 dl olaj 1 fej vöröshagyma apróra vágva fél ek pirospaprika só Továbbá: 4 karalábé 20 dkg rizs 3 dl főzőtejszín kb 20 dkg reszelt sajt egy csokor kapor Elkészítése: A rizst a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a húst, fehéredésig sütjük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kortvelyessy Andrea
Beküldte: 2017.11.08.

Elkészítése

Hozzávalók:
A pörkölthöz:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • fél ek pirospaprika

Továbbá:

  • 4 karalábé
  • 20 dkg rizs
  • 3 dl főzőtejszín
  • kb 20 dkg reszelt sajt
  • egy csokor kapor


Elkészítése:

A rizst a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük.

Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a húst, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk paprikával, sóval, jól összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel és fedő alatt kb 15 percig pároljuk.

Közben a karalábékat meghámozzuk, felkarikázzuk. Egy tepsit olajjal kikenünk, majd a karalábékarikákat beletesszük.

Szórunk rá reszelt sajtot, rákanalazzuk a pörkööltet, újra megszórjuk sajttal. Ráöntjük a tejszínt, majd rákenalazzuk a pörkölt levét. A maradék sajtot rászórjuk.

Alufóliával letakarjuk, 200 fokos sütőbe toljuk 45-50 perce. A sütés vége előtt levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a tányérra teszünk a rizsből és arra tesszük a karalábés húst és megszórjuk friss, apróra vágott kaporral.

[box style=”info”]Ha nagyon nagyok a karalábék, célszerű a lerakás előtt karikákra vágva félig megpárolni. Zsenge, új karalábéból nagyon finom. A sok friss kaporral együtt, igazi friss, üde tavaszi étel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kortvelyessy Andrea
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is