Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4-5 db burgonya 1 db nagyobb karfiol 2 db kápia paprika 1 ek magyaros fűszerkeverék 1 ek zsiradék vagy étolaj Húsos réteg: 60-65 dkg darált hús 1 db vöröshagyma 1 tk zúzott fokhagyma 3 ek zsiradék vagy étlaj 1 tk só 1 csipet őrölt bors 1 ek fűszerpaprika 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld 1 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2017.10.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4-5 db burgonya
  • 1 db nagyobb karfiol
  • 2 db kápia paprika
  • 1 ek magyaros fűszerkeverék
  • 1 ek zsiradék vagy étolaj

Húsos réteg:

  • 60-65 dkg darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • 3 ek zsiradék vagy étlaj
  • 1 tk só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 tk apróra vágott tárkony (ízlés szerint elhagyható)

Tetejére:

  • 4 nagy ek tejföl
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 db tojás
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 1 ek morzsolt petrezselyemzöld


Elkészítése:

Előkészítjük a rétegekhez a hozzávalókat.

A felaprított vöröshagymát a zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst, a fokhagymát és a fűszereket, öntünk alá nagyjából 1 dl vizet és lassú lángon időnként kevergetve addig pároljuk/főzzük (kb. 18-20 perc), amíg a leve el nem fő.

A burgonyát sós vízben félpuhára főzzük, majd lehéjazzuk és felszeleteljük. A karfiolt rózsáira szedjük és azt is 6-7 perc alatt enyhén sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A kápia paprikákat felkarikázzuk.

A tojásokat egy villával felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a tejfölt (12%-osat használtam) és a fűszerekkel alaposan összekeverjük. Közepes állagúra készítve kissé folyós masszát kell keverni, hogy könnyen kenhető, elosztható legyen!

Egy nagyobb tepsit kikenünk a zsiradékkal vagy olajjal.

Alulra tesszük a főtt burgonya karikákat, megszórjuk a fűszerkeverékkel, rátesszük a paprika karikákat, ezután a karfiolt is elosztjuk a tetején.

A párolt húst belekanalazzuk a karfiolok közé, végül a tejfölös-sajtos masszával zárjuk a sort.

Előmelegített sütőben 210 fokon naggyából 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.

A sütőből kivéve pihentetjük 10-12 percet, majd szeletelhető!

Jó étvágyat kívánok!

box style=”info”]Hús nélkül is elkészítve kiváló egytálétel![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is