Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karfiolt szedjük kisebb rózsáira és sós vízben főzzük meg. Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk a húst és szaftos pörköltet készítünk belőle ízlés szerinti fűszerezéssel. Ha kész, keverjünk bele 2 evőkanál tejfölt. A rizst főzzük meg kétszeres mennyiségű vízben és adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy kissé krémes állaga legyen. Egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
dudika688
Beküldte: 2019.03.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A karfiolt szedjük kisebb rózsáira és sós vízben főzzük meg.

Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk a húst és szaftos pörköltet készítünk belőle ízlés szerinti fűszerezéssel.

Ha kész, keverjünk bele 2 evőkanál tejfölt.

A rizst főzzük meg kétszeres mennyiségű vízben és adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy kissé krémes állaga legyen.

Egy sütésálló edény aljára sorakoztatjuk a megfőtt karfiolt, arra a rizs felét, megkenjük tejföllel, majd ráöntjük az összes húst, aztán újra karfiol és zárásként rizs.

A tetejére ismét tejföl kerül, majd reszeljük rá a mozzarellát és 190-200 fokon addig süssük, amíg a sajt megpirul.

Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Friss zöldségekkel, paradicsommal, uborkával kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
dudika688
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is