Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg darált hús (sertés)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 2 dl rizs (főzetlenül)
  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg sajt (mozzarella)
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • só
  • 450 g tejföl

Elkészítése

A karfiolt szedjük kisebb rózsáira és sós vízben főzzük meg.

Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk a húst és szaftos pörköltet készítünk belőle ízlés szerinti fűszerezéssel.

Ha kész, keverjünk bele 2 evőkanál tejfölt.

A rizst főzzük meg kétszeres mennyiségű vízben és adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy kissé krémes állaga legyen.

Egy sütésálló edény aljára sorakoztatjuk a megfőtt karfiolt, arra a rizs felét, megkenjük tejföllel, majd ráöntjük az összes húst, aztán újra karfiol és zárásként rizs.

A tetejére ismét tejföl kerül, majd reszeljük rá a mozzarellát és 190-200 fokon addig süssük, amíg a sajt megpirul.

Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Friss zöldségekkel, paradicsommal, uborkával kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-karfiol-11/