Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 50 dkg darált háj
  • 25 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 0,5 liter tej
  • 3 evőkanál liszt
  • só
  • bors
  • majoránna

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük.

A apróra vágott vöröshagymát kicsi olajban lepirítjuk, rátesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával. Ha már félig megpuhult, hozzátesszük a megmosott rizst és együtt készre főzzük.

Olajból, a lisztből és a tejből besamelmártást készítünk.

Magasabb falú tepsibe vagy kerámia edénybe teszünk alulra egy kis besamelmártást, ráterítjük a karfiol egyharmadát, erre tesszük a darát húsos keverék felét, majd megcsorgatjuk basamellel, majd újra karfiol, besamel, darált hús, besamel, karfiol, besamelt a tetejére.

Sütőbe pirulásig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-karfiol-2/