A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. A rizst is puhára főzzük, majd mindkettőt leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Közben egy nagyobb lábasban megforrósítjuk a zsírt, és üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és körülbelül 10 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a pirospaprikát, alaposan összekeverjük, és még 5 percig pároljuk.
Egy tepsit kizsírozunk, és egyenletesen elrendezzük benne a rizst. Ráöntjük a hús felét, erre pedig a karfiolt tesszük, amit megszórunk fűszersóval. A tetejére a maradék húst rétegezzük. Végül az egészet megszórjuk reszelt sajttal.
Forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad és szép aranybarnára nem sül a teteje.
Jó étvágyat kívánok!