Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0.5 kg rizs
  • 1 fej karfiol
  • 1 kg darált hús
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 20 dkg sajt
  • olaj ( vagy zsír)
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
Rakott karfiol

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. A rizst is puhára főzzük, majd mindkettőt leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Közben egy nagyobb lábasban megforrósítjuk a zsírt, és üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és körülbelül 10 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a pirospaprikát, alaposan összekeverjük, és még 5 percig pároljuk.

Egy tepsit kizsírozunk, és egyenletesen elrendezzük benne a rizst. Ráöntjük a hús felét, erre pedig a karfiolt tesszük, amit megszórunk fűszersóval. A tetejére a maradék húst rétegezzük. Végül az egészet megszórjuk reszelt sajttal.

Forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad és szép aranybarnára nem sül a teteje.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-karfiol-4/