Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg karfiol 30 dkg darált csirkemell 1 marék rizs 1 teáskanál őrölt bors 1 teáskanál köménymag só 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 teáskanál őrölt pirospaprika 2 dl tejföl 2 tojás 2 evőkanál olaj Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, majd feltesszük főni, ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal. Amíg fő a karfiol addig a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2015.01.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 30 dkg darált csirkemell
  • 1 marék rizs
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj


Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd feltesszük főni, ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal.

Amíg fő a karfiol addig a hagymákat kockára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a húst, tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd amikor zsírjára sült hozzáadjuk az előfőzött rizst, a pirospaprikát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nyers tojást ezzel is elkeverjük. Természetesen a tűzről lehúzva végezzük.

Egy jénai tálat kikenünk olajjal, beletesszük a karfiol felét, majd ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk és rárakjuk a maradék karfiolt. Ráötjük a tojással elkevert tejfölt. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és szép pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is