Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagyobb fej karfiol 20 dkg sütnivaló kolbász 1 dl paradicsomszósz 5 dl tejföl 2 tojás 3 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só 8 dkg rizs 15 dkg reszelt sajt Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben megpároljuk. A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a bőréből kivett, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
lilalicsi
Beküldte: 2017.08.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 20 dkg sütnivaló kolbász
  • 1 dl paradicsomszósz
  • 5 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg rizs
  • 15 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben megpároljuk.

A kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a bőréből kivett, sütnivaló kolbász húsát. Öntsük hozzá a paradicsomszószt, tegyük bele a zúzott fokhagymát és folyamatos keverés közben süssük meg.

Közben a rizst pici olajon pirítsuk meg, majd öntsük fel 2 dl vízzel és főzzük puhára.

Az elkészült karfiolt szűrjük le, várjuk meg, míg hűl egy kicsit, majd a felét rendezzük egy jénai tál vagy tepsi aljára. A karfiolra terítsük rá a megfőtt rizst, majd a húsos ragut, végül a maradék karfiolt is helyezzük a tetejére.

A tejfölbe keverjük el a tojásokat, ízlés szerint sót. Ezt a mártást terítsük el a tál tetején, végül szórjuk meg a reszelt sajttal.

Nagyjából 20-30 perc alatt 180 fokon süssük aranybarnára.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
lilalicsi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is