Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott karfiol kicsit másképp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 150 g gomba (csiperke)
  • 600 g karfiol
  • 2 evőkanál olaj
  • 500 g darált hús
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 400 ml erőleves alaplé
  • 1 evőkanál vaj
  • 250 ml tej
  • petrezselyemzöld
  • reszelt sajt (a tetejére)

Elkészítése

A vöröshagymát, fokhagymát, gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk.

A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük.

A húst forró olajon fehéredésig pirítjuk, majd a vöröshagymát, fokhagymát, gombát, karfiolt, sűrített paradicsomot is hozzáadjuk és tovább pirítjuk. 5 perc múlva sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük az alaplével. 15 percig lefedve főzzük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeveréssel 160 fok).

Közben a vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük tejjel és addig kavarjuk, amíg be nem sűrűsödik.

A frissen összevágott petrezselymet belekeverjük a darált húsos egyvelegbe és belesimítjuk egy tepsibe vagy hőálló tálba. Mehet rá a besamel, reszelt sajt a tetejére és betoljuk a sütőbe.

Kb 30 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-karfiol-kicsit-maskepp/