Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott karfiol recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 15 dkg sonka
  • 1 nagy doboz tejföl (450 g)
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 db tojás
  • margarin (vagy olaj az edény kikenéséhez)
  • zsemlemorzsa (a szóráshoz )
Rakott karfiol

Elkészítése

A karfiolt rózsáira szedjük, és forró sós vízben megfőzzük. A kivajazott, zsemlemorzsával szórt hőálló edényben egymás mellé rakosgatjuk a karfiolrózsákat, megszórjuk az apró kockákra vágott sonkával, meglocsoljuk a tejföllel, s ha van még az alapanyagokból, akkor mindezt megismételjük.

A tetejét kirakjuk a karikára vágott főtt tojással, majd rálocsoljuk a maradék tejfölt, és megszórjuk a reszelt sajttal. Forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sajt a tetején szép barnára pirul. /Kb. fél óra/

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-karfiol/