Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg száraz tészta (fodros nagykocka) 30 dkg kolozsvári szalonna 30 dkg gomba 2 lila hagyma 1 csomó újhagyma 5 dl főzőtejszín 50 dkg túró 350 g tejföl (nagy poharas) 1 kápia paprika 8 koktélparadicsom 20 dkg lágy kecskesajt 10 dkg vaj bors só Elkészítése: A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.03.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg száraz tészta (fodros nagykocka)
  • 30 dkg kolozsvári szalonna
  • 30 dkg gomba
  • 2 lila hagyma
  • 1 csomó újhagyma
  • 5 dl főzőtejszín
  • 50 dkg túró
  • 350 g tejföl (nagy poharas)
  • 1 kápia paprika
  • 8 koktélparadicsom
  • 20 dkg lágy kecskesajt
  • 10 dkg vaj
  • bors


Elkészítése:

A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Közben a vaj felén kisütjük a felkockázott kolozsvári szalonnát, majd hozzáadjuk a kockára vágott lila hagymát, és megdinszteljük.

Felaprítjuk az újhagymát a zöldjével együtt, nagyobb darabokra vágjuk a gombát, és ezeket is hozzáadjuk. Megszórjuk frissen őrölt borssal, majd ha a gomba megpirult, felöntjük tejszínnel, és forralással besűrítjük.

A kifőtt tésztát elkeverjük a túróval, és egy kivajazott hőálló tálba, vagy tepsibe borítjuk. Meglocsoljuk a tejföllel.

A kápia paprikát apró kockára vágjuk, elkeverjük a tejszínes raguval, majd az egészet egyenletesen elosztjuk a tésztán. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, elrendezzük a tepsi tetején.

Végül rámorzsoljuk a kecskesajtot és a maradék vajat. 200 fokos sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is