Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a kelkáposzta leveleit szedjük le, alaposan megmossuk, majd eltávolítjuk a vastagabb torzsa részeket. Vizet forralunk, hozzáadunk egy kevés természetes alapú ételízesítőt, majd a kelkáposzta leveleket néhány percig félpuhára főzzük, épp csak annyira, hogy a nyers íze eltűnjön. Közben a rizst is megfőzzük, amit akár a kelkáposzta főzővizében is elkészíthetünk. A gombákat megmossuk, a tönköket […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.20.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a kelkáposzta leveleit szedjük le, alaposan megmossuk, majd eltávolítjuk a vastagabb torzsa részeket. Vizet forralunk, hozzáadunk egy kevés természetes alapú ételízesítőt, majd a kelkáposzta leveleket néhány percig félpuhára főzzük, épp csak annyira, hogy a nyers íze eltűnjön. Közben a rizst is megfőzzük, amit akár a kelkáposzta főzővizében is elkészíthetünk.

A gombákat megmossuk, a tönköket elválasztjuk a kalapoktól. Fontos, hogy a gombakalapokat ne hámozzuk meg; ha szükséges, csak enyhén dörzsöljük le. A tönköket feldaraboljuk, majd kevés vajon megpároljuk, éppen csak annyira, hogy ne maradjanak kemények. Ezután a maradék zsiradékhoz adunk egy kis vajat, és ebben megpirítjuk a gombakalapokat, enyhén barnás színűre.

Most összerakjuk az előkészített hozzávalókat: az első réteg a kelkáposzta lesz, erre jön a főtt rizs, majd a megpárolt gombatönkök. Ezt ismét egy réteg kelkáposzta és rizs követi, végül a tetejére a pirított gombakalapokat helyezzük. A gombakalapok párolása közben megmaradt szaftot a tetejére locsoljuk, hogy még ízletesebb legyen.

A gombakalapokba kecskesajtot, más típusú sajtot vagy túrót helyezünk, majd a tetejére tejfölt kanalazunk. Az előmelegített sütőben, 170 °C-on addig sütjük, amíg az étel szépen meg nem pirul és a sajt megolvad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is