Elkészítése
Először a kelkáposzta leveleit szedjük le, alaposan megmossuk, majd eltávolítjuk a vastagabb torzsa részeket. Vizet forralunk, hozzáadunk egy kevés természetes alapú ételízesítőt, majd a kelkáposzta leveleket néhány percig félpuhára főzzük, épp csak annyira, hogy a nyers íze eltűnjön. Közben a rizst is megfőzzük, amit akár a kelkáposzta főzővizében is elkészíthetünk.
A gombákat megmossuk, a tönköket elválasztjuk a kalapoktól. Fontos, hogy a gombakalapokat ne hámozzuk meg; ha szükséges, csak enyhén dörzsöljük le. A tönköket feldaraboljuk, majd kevés vajon megpároljuk, éppen csak annyira, hogy ne maradjanak kemények. Ezután a maradék zsiradékhoz adunk egy kis vajat, és ebben megpirítjuk a gombakalapokat, enyhén barnás színűre.
Most összerakjuk az előkészített hozzávalókat: az első réteg a kelkáposzta lesz, erre jön a főtt rizs, majd a megpárolt gombatönkök. Ezt ismét egy réteg kelkáposzta és rizs követi, végül a tetejére a pirított gombakalapokat helyezzük. A gombakalapok párolása közben megmaradt szaftot a tetejére locsoljuk, hogy még ízletesebb legyen.
A gombakalapokba kecskesajtot, más típusú sajtot vagy túrót helyezünk, majd a tetejére tejfölt kanalazunk. Az előmelegített sütőben, 170 °C-on addig sütjük, amíg az étel szépen meg nem pirul és a sajt megolvad.
