Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott finomságok

Rakott kel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kelkáposztát félbe vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha már kész, leszűrjük és hagyjuk kicsit hűlni. Addig elkészítjük a rizst, amit kevés olajon megpirítunk, sózunk és azt is puhára főzzük annyi vízzel, ami éppen ellepi, többször belekeverve, fedő alatt főzzük. A darált húst ugyanúgy tesszük fel, ahogyan a pörköltet szoktuk, kevés olajon megdinszteljük az […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
sos.ibolya
Beküldte: 2013.05.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A kelkáposztát félbe vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha már kész, leszűrjük és hagyjuk kicsit hűlni.

Addig elkészítjük a rizst, amit kevés olajon megpirítunk, sózunk és azt is puhára főzzük annyi vízzel, ami éppen ellepi, többször belekeverve, fedő alatt főzzük.

A darált húst ugyanúgy tesszük fel, ahogyan a pörköltet szoktuk, kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, rárakjuk a darált húst, kevés őrölt paprikát, sót, borsot, stb. és azt is puhára főzzük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Én kevés bazsalikomot is adtam hozzá, de el is maradhat.

Ha mindez elkészült, jöhet az, hogy leveleire szedjük a kelkáposztát, s zsírozott tepsibe lerakjuk szépen egymás mellé, erre ráhalmozzuk a főtt rizst, elterítjük a leveleken, rámerjük a darált húsos masszát, szafttal együtt, ugyanígy elterítjük, majd betakarjuk a tetejét a maradék levelekkel.

A pohár tejfölt vékonyan rásimítjuk és közepes sütőben szép pirosra megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
sos.ibolya
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is