Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott kel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg kelkáposzta
  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 330 g tejföl
  • 4 fej vöröshagyma
  • só
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • ételízesítő
  • étolaj

Elkészítése

Előkészítés

A kelkáposztát négybe vágjuk, a torzsát eltávolítjuk, majd sós, ételízesítős vízben 15–20 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.

Hús elkészítése

Egy kevés olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a saját levét elfövi. Ezután megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, és puhára pároljuk.

Rétegezés és sütés

Egy tepsi aljára a főtt káposzta felét rétegezzük. Erre kerül a párolt rizs, majd a fűszeres hús. A tetejét befedjük a maradék káposztával, és egyenletesen meglocsoljuk a tejföllel. A tepsit 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 35–40 perc alatt készre sütjük.

Tipp

A húsos töltelékbe tehetünk egy kevés zúzott fokhagymát vagy apróra vágott füstölt szalonnát is, így még karakteresebb ízt kapunk. Tálaláskor friss kenyérrel vagy savanyúsággal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-kel-5/