Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott kel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg darált hús (sertés )
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 70 g paradicsompüré
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • 2 fej kelkáposzta
  • 3 dl rizs
  • 1 evőkanál só
  • olaj
  • 330 g tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg sajt
  • 2 szelet füstölt szalonna

Elkészítése

A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a darált húst és addig pároljuk, amíg levet nem enged.

Ezután hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét. Ha nagyon száraz, akkor 1 dl vizet öntünk alá és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz (18-20 perc), ezután elzárjuk a lángot és félretesszük.

A kelkáposztát megmossuk és negyedekre vágjuk.

Egy edényben vizet forralunk, sót adunk hozzá és a kelkáposzta cikkeket 10 perc alatt előfőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.

A káposzta főzőlevébe beleszórjuk a rizst és 15 perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával és kezdődhet a rétegezés.

A húst és a rizst gondolatban 2 részre, a kelkáposztát 3 részre osztjuk.

Alulra káposzta levelek kerülnek, majd a rizs fele, erre jön a hús fele és mindezt megismételve a végén kelkáposzta levelekkel zárjuk a sort.

A tejfölt kikeverjük a tojással, a reszelt sajttal, egy csipet sóval és borssal, majd rákenjük a káposzta tetejére, végül ízlés szerint füstölt szalonna csíkokkal is díszíthetjük.

Előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután elkészült 6-8 percet pihentetjük és máris szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-kel-7/