A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a darált húst és addig pároljuk, amíg levet nem enged.
Ezután hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét. Ha nagyon száraz, akkor 1 dl vizet öntünk alá és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz (18-20 perc), ezután elzárjuk a lángot és félretesszük.
A kelkáposztát megmossuk és negyedekre vágjuk.
Egy edényben vizet forralunk, sót adunk hozzá és a kelkáposzta cikkeket 10 perc alatt előfőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
A káposzta főzőlevébe beleszórjuk a rizst és 15 perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával és kezdődhet a rétegezés.
A húst és a rizst gondolatban 2 részre, a kelkáposztát 3 részre osztjuk.
Alulra káposzta levelek kerülnek, majd a rizs fele, erre jön a hús fele és mindezt megismételve a végén kelkáposzta levelekkel zárjuk a sort.
A tejfölt kikeverjük a tojással, a reszelt sajttal, egy csipet sóval és borssal, majd rákenjük a káposzta tetejére, végül ízlés szerint füstölt szalonna csíkokkal is díszíthetjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután elkészült 6-8 percet pihentetjük és máris szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!