Elkészítése
Először a kelkáposztát leveleire szedjük, és a leveleket 3-4 darabonként 1-2 percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjenek.
A darált sertéshúst egy tálban összekeverjük 1 nyers tojással, sóval, borssal, 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 evőkanál reszelt vöröshagymával vagy vöröshagymakrémmel. Hozzáadunk egy kis kakukkfüvet és egy csomag finomra vágott zöldpetrezselymet. A keveréket 1-2 teáskanál zsemlemorzsával megkötjük.
Egy tűzálló tál aljára néhány kellevelet helyezünk (kb. a levelek egyötödét), enyhén sózzuk és borsozzuk. Rákenjük a húsmassza negyedét, majd 1-2 evőkanál tejfölt teszünk rá. Ezt a rétegzést háromszor megismételjük, és végül kellevelekkel borítjuk be a tetejét is. A felső réteget szintén sózzuk, borsozzuk, bőségesen megkenjük tejföllel, majd beborítjuk szeletelt baconnel.
A tálat 200 fokos sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul és színt kap. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk egy kicsit pihenni, mielőtt felszeleteljük és tálaljuk.
Sztori
A férjemnek azt tanácsolták, hogy figyeljen a vércukorszintjére, de ő kijelentette, hogy nincs szüksége diétára. Viszont nálunk én vagyok a konyha felelőse, így egy finom és szénhidrátcsökkentett rakott kelkáposztát készítettem neki!
