Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott kelkáposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej kelkáposzta
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 25 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • tejföl

Elkészítése

A kelkáposztát leveleire szedjük és enyhén sós vízben előfőzzük.

A töltelékhez a hagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A felforrósított olajon megpirítjuk a hagymát, megszórjuk egy kevés pirospaprikával és felöntjük vízzel. Miután felforrt hozzáadjuk a húst, a rizst, sóval és borssal ízesítjük.

A kelkáposztát lecsepegtetjük, tepsibe tesszük (kb 30*40 cm) a felét és rárakjuk a készre főzött rizses húst. A hús tetejére tesszük a maradék káposzta leveleket, majd az egészet tejföllel megkenjük és forró sütőbe helyezzük és pirosra sütjük.

Miután megsült négyzetekre vágva és ízlés szerint még friss tejfölt téve a tetejére kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-kelkaposzta-10/