Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kelkáposztát felszeleteljük, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük és félretesszük. Közben a szalonnát apró kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. A kisült szalonnakockákat kiszedjük, és félretesszük. A szalonna kisült zsírjához egy evőkanál zsírt adunk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és kicsit sütjük. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a törött paprikát, a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A kelkáposztát felszeleteljük, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük és félretesszük. Közben a szalonnát apró kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. A kisült szalonnakockákat kiszedjük, és félretesszük.

A szalonna kisült zsírjához egy evőkanál zsírt adunk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és kicsit sütjük. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a törött paprikát, a darált húst, egy lapos evőkanál sót, egy mokkáskanál törött borsot, a szalonnakockákat, a hámozott paradicsomot, és a felszeletelt fehér paprikát. Az egészet jól összekeverjük, és fedő alatt sütjük, amíg a hús levet enged. Többször megkeverjük, majd a fedőt levesszük, és zsírjára sütjük.

A rizst sós vízben háromnegyedig megfőzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. Ezután a rizst a húshoz keverjük, majd megkóstoljuk az ízeket.

Egy tepsibe a fele kelkáposztát belerakjuk, ráöntjük a húsos keveréket, majd a maradék káposztát a tetejére helyezzük. A tejfölt kikeverjük egy evőkanál liszttel, és a káposzta tetejére kenjük. A tepsit sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Ha a teteje pirul, akkor az étel elkészült.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is