Elkészítése
A kelkáposztát felszeleteljük, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük és félretesszük. Közben a szalonnát apró kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. A kisült szalonnakockákat kiszedjük, és félretesszük.
A szalonna kisült zsírjához egy evőkanál zsírt adunk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és kicsit sütjük. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a törött paprikát, a darált húst, egy lapos evőkanál sót, egy mokkáskanál törött borsot, a szalonnakockákat, a hámozott paradicsomot, és a felszeletelt fehér paprikát. Az egészet jól összekeverjük, és fedő alatt sütjük, amíg a hús levet enged. Többször megkeverjük, majd a fedőt levesszük, és zsírjára sütjük.
A rizst sós vízben háromnegyedig megfőzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. Ezután a rizst a húshoz keverjük, majd megkóstoljuk az ízeket.
Egy tepsibe a fele kelkáposztát belerakjuk, ráöntjük a húsos keveréket, majd a maradék káposztát a tetejére helyezzük. A tejfölt kikeverjük egy evőkanál liszttel, és a káposzta tetejére kenjük. A tepsit sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Ha a teteje pirul, akkor az étel elkészült.
