Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott kelkáposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg kelkáposzta (4 személyre)
  • 40 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kávéskanál törött paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db fehér paprika
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
Rakott kelkáposzta

Elkészítése

A kelkáposztát felszeleteljük, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor megpuhult, leszűrjük és félretesszük. Közben a szalonnát apró kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. A kisült szalonnakockákat kiszedjük, és félretesszük.

A szalonna kisült zsírjához egy evőkanál zsírt adunk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és kicsit sütjük. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a törött paprikát, a darált húst, egy lapos evőkanál sót, egy mokkáskanál törött borsot, a szalonnakockákat, a hámozott paradicsomot, és a felszeletelt fehér paprikát. Az egészet jól összekeverjük, és fedő alatt sütjük, amíg a hús levet enged. Többször megkeverjük, majd a fedőt levesszük, és zsírjára sütjük.

A rizst sós vízben háromnegyedig megfőzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. Ezután a rizst a húshoz keverjük, majd megkóstoljuk az ízeket.

Egy tepsibe a fele kelkáposztát belerakjuk, ráöntjük a húsos keveréket, majd a maradék káposztát a tetejére helyezzük. A tejfölt kikeverjük egy evőkanál liszttel, és a káposzta tetejére kenjük. A tepsit sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Ha a teteje pirul, akkor az étel elkészült.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-kelkaposzta-2/