Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott kelkáposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • 70 dkg darált hús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg rizs (előfőzve )
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • só

Elkészítése

Egy nagyobb serpenyőbe tesszük az apró csíkokra vágott szalonnát, és lassú tűzön kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott hagymát, és együtt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst, és pár percig kevergetve tovább pirítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, például sóval, borssal vagy egyéb kedvenc fűszerekkel.

Közben a kelkáposztát nagyobb darabokra vágjuk, és annyi vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. A főzővízbe is adunk fűszereket, például sót, köményt vagy borsot. Körülbelül fél órán át főzzük, amíg a kelkáposzta megpuhul.

Egy nagyobb tepsit kikenünk zsiradékkal. A kelkáposzta harmadát szűrőkanál segítségével a tepsi aljára helyezzük. Erre rétegezzük a darált húst és a főtt rizst, majd meglocsoljuk tejföllel elkevert tojással. A tetejére kerül a maradék kelkáposzta, és ismét tejföllel borítjuk.

A tepsit 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és körülbelül 40 percig sütjük, amíg az étel szépen összesül, és a teteje enyhén megpirul. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-kelkaposzta-3/