A kelkáposzta leveleket enyhén sós-ecetes vízben megfőzzük, amíg megpuhulnak, de még rugalmasak maradnak. A rizst előfőzzük, hogy félig megpuhuljon.
Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve megpirítjuk. Sóval, borssal, pirospaprikával, rozmaringgal és a préselt fokhagymával ízesítjük. Egy kevés vizet öntünk hozzá, és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, pörkölt jellegű állagot kap.
Egy tepsit vagy jénait vékonyan kiolajozunk, majd megszórjuk kevés zsemlemorzsával. Az aljára egy réteg húst terítünk, erre jön a félig főtt rizs, majd a kelkáposzta levelek. Az első réteget tejföllel megkenjük. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére kelkáposzta levelek kerülnek, amelyeket tejföllel alaposan beborítunk.
A tetejére ízlés szerint kolozsvári szalonnát vagy bacont tehetünk, hogy gazdagabb ízt kapjon, de ez elhagyható.
Előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül 1 órán át sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Tálaláskor extra tejfölt kínálunk hozzá.