Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg burgonya
  • 10 db tojás
  • 2 nagy doboz tejföl
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 kávékanál pirospaprika
  • 15 dkg sütnivaló szalonna
  • csipet só
  • étolaj

Elkészítése

Sokféleképpen készítik a rakott krumplit, én pedig úgy készítem, ahogyan anyukámtól tanultam. Először héjában megfőzöm a krumplit, közben a tojásokat is külön fazékban megfőzöm. Amíg ezek főnek, a kolbászt felszeletelem. A tejfölt összekeverem pirospaprikával és egy kevés étolajjal, hogy szaftosabb legyen.

Amikor minden alapanyag elkészült, kiolajozott jénaiba rétegesen lerakom: először a krumplit, majd a tojást, végül a kolbászt. A rétegek között a krumplit ízlés szerint megsózom. A közepére is locsolok tejfölt, hogy mindenhol szaftos legyen. A végén a tetejét bőségesen beborítom a tejföllel, majd csíkokra vágom a szalonnát, és a tetejére helyezem, hogy ahogy sül, finom ízt adjon az egész ételnek.

180-200 fokon sütöm, amíg szemmel láthatóan elkészül, és a szalonna ropogósra sül.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-krumpl/