Sokféleképpen készítik a rakott krumplit, én pedig úgy készítem, ahogyan anyukámtól tanultam. Először héjában megfőzöm a krumplit, közben a tojásokat is külön fazékban megfőzöm. Amíg ezek főnek, a kolbászt felszeletelem. A tejfölt összekeverem pirospaprikával és egy kevés étolajjal, hogy szaftosabb legyen.
Amikor minden alapanyag elkészült, kiolajozott jénaiba rétegesen lerakom: először a krumplit, majd a tojást, végül a kolbászt. A rétegek között a krumplit ízlés szerint megsózom. A közepére is locsolok tejfölt, hogy mindenhol szaftos legyen. A végén a tetejét bőségesen beborítom a tejföllel, majd csíkokra vágom a szalonnát, és a tetejére helyezem, hogy ahogy sül, finom ízt adjon az egész ételnek.
180-200 fokon sütöm, amíg szemmel láthatóan elkészül, és a szalonna ropogósra sül.
Jó étvágyat kívánok hozzá!