Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 6 tojás
  • 20 dkg kolbász
  • 5 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • diónyi vaj
  • 10 dkg bacon
  • só

Elkészítése

A krumplikat 10-15 percre beáztatjuk hideg vízbe, majd alaposan megsikáljuk és leöblítjük. A tojásokat megmossuk.

A krumplit annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk a sót és forrástól számított 20 percig, fedő alatt puhára főzzük.

A tojásokat sós, hideg vízben feltesszük főni és a forrástól számítva 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve azonnal lehűtjük.

A krumpliról leöntjük a vizet és még melegen meghámozzuk, hűlni hagyjuk. A kihűlt tojásokat is meghámozzuk, elnegyedeljük vagy felkarikázzuk.

A kolbászt meleg vízzel leöblítjük, így könnyen lehúzhatjuk a héját, aztán vékonyan felkarikázzuk. Elkeverjük a tejfölben a tojássárgákat. A sütőt 180 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

A vajjal kikenünk egy lapos, tűzálló tálat, aljára karikázzuk a krumpli felét, kissé megsózzuk, lazán összekeverjük és elsimítjuk. Arányosan elosztva a tetejére rendezzük a tojást és a kolbászkarikákat, majd megkenjük a tejföl felével.

A maradék krumplit felkarikázzuk és kissé egymásra csúsztatva a tetejére rendezzük. Egyenletesen bevonjuk a maradék tejföllel, végül a tetejére göndörítjük a szalonnaszeleteket.

A sütőben addig sütjük, amíg a tejföl és a szalonna aranybarnára pirul (35-40 perc). Vegyes idénysalátával vagy ecetes savanyúsággal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-krumpli-15/