Elkészítése
A krumplit héjában megfőzöm, és a tojásokat keményre főzöm – én általában ugyanabban a vízben, egyszerre szoktam a kettőt. Amíg főnek, a kolbászt felkarikázom. A megfőtt krumplit és tojást megpucolom, majd a krumplit karikákra vágom.
Egy mély tepsibe vagy jénai tálba öntök egy kevés olajat, majd egy réteg karikára vágott krumplit helyezek az aljára. Erre jön egy réteg felkarikázott kolbász, majd egy réteg karikára vágott tojás. Az egészet meglocsolom tejföllel, megsózom, és egy kis olajat is csepegtetek rá. Ezután megismételem a rétegezést: krumpli, kolbász, tojás, tejföl, só, olaj.
A tetejére ismét krumplit teszek, megsózom, és egy kevés olajat öntök rá – csak óvatosan, hogy ne legyen túl zsíros. Aki szereti, a tetejére is rakhat tejfölt. Az egészet 200 fokon kb. 30-40 percig sütöm, amíg a teteje szép aranybarnára nem sül.
Jó étvágyat kívánok!
