Elkészítése
A krumplit héjában félig megfőzzük, majd meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és szintén felkarikázzuk. A kolbászt karikákra szeleteljük, a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát pedig apróra aprítjuk.
Egy jénai tál vagy tepsi alját vékonyan kikenjük vajjal. Az első rétegbe egy sor krumplit helyezünk, amelyet sóval, borssal és ételízesítővel ízesítünk. Erre rárétegezzük a tojásszeleteket, a kolbászt, a vöröshagymát és az aprított fokhagymát. A tetejére három szelet baconszalonnát helyezünk. Ezt a rétegzést megismételjük a hozzávalók elfogyásáig, úgy, hogy a legfelső réteg krumpli legyen.
A tetejét megkenjük tejföllel, és ízlés szerint még egy kevés sót és borsot szórunk rá. Az előmelegített sütőbe tesszük, és 180 °C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5-10 percben grillfokozaton vagy felső sütéssel pirosra süthetjük a tejföllel bevont tetejét.
Frissen, önmagában vagy savanyúsággal tálaljuk.
