Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott krumpli

Rakott krumpli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krumplit héjában félig megfőzzük, majd meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és szintén felkarikázzuk. A kolbászt karikákra szeleteljük, a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát pedig apróra aprítjuk. Egy jénai tál vagy tepsi alját vékonyan kikenjük vajjal. Az első rétegbe egy sor krumplit helyezünk, amelyet sóval, borssal és ételízesítővel ízesítünk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A krumplit héjában félig megfőzzük, majd meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és szintén felkarikázzuk. A kolbászt karikákra szeleteljük, a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát pedig apróra aprítjuk.

Egy jénai tál vagy tepsi alját vékonyan kikenjük vajjal. Az első rétegbe egy sor krumplit helyezünk, amelyet sóval, borssal és ételízesítővel ízesítünk. Erre rárétegezzük a tojásszeleteket, a kolbászt, a vöröshagymát és az aprított fokhagymát. A tetejére három szelet baconszalonnát helyezünk. Ezt a rétegzést megismételjük a hozzávalók elfogyásáig, úgy, hogy a legfelső réteg krumpli legyen.

A tetejét megkenjük tejföllel, és ízlés szerint még egy kevés sót és borsot szórunk rá. Az előmelegített sütőbe tesszük, és 180 °C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5-10 percben grillfokozaton vagy felső sütéssel pirosra süthetjük a tejföllel bevont tetejét.

Frissen, önmagában vagy savanyúsággal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is