Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál kolbász (füstölt)
  • 5 db tojás
  • kb 6 szelet bacon
  • tejföl (a tetejére )
  • ételízesítő
  • bors
  • só
  • 1 kg burgonya

Elkészítése

A krumplit héjában félig megfőzzük, majd meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és szintén felkarikázzuk. A kolbászt karikákra szeleteljük, a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, a fokhagymát pedig apróra aprítjuk.

Egy jénai tál vagy tepsi alját vékonyan kikenjük vajjal. Az első rétegbe egy sor krumplit helyezünk, amelyet sóval, borssal és ételízesítővel ízesítünk. Erre rárétegezzük a tojásszeleteket, a kolbászt, a vöröshagymát és az aprított fokhagymát. A tetejére három szelet baconszalonnát helyezünk. Ezt a rétegzést megismételjük a hozzávalók elfogyásáig, úgy, hogy a legfelső réteg krumpli legyen.

A tetejét megkenjük tejföllel, és ízlés szerint még egy kevés sót és borsot szórunk rá. Az előmelegített sütőbe tesszük, és 180 °C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5-10 percben grillfokozaton vagy felső sütéssel pirosra süthetjük a tejföllel bevont tetejét.

Frissen, önmagában vagy savanyúsággal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-krumpli-7/