Elkészítése
Előkészítés
A krumplit héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni, meghámozzuk és vékony karikákra szeleteljük. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felszeleteljük. A kolbászt karikákra vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra metéljük.
Összeállítás
Egy tepsit vagy hőálló edényt kiolajozunk. A krumpli felét az edény aljára rétegezzük, enyhén megsózzuk, majd rászórjuk a kolbászkarikákat és a tojásszeleteket. Erre újabb réteg krumpli kerül, amit szintén sózunk.
A tejfölt simára keverjük, majd egyenletesen a tetejére kenjük. Végül megszórjuk a csíkozott szalonnával.
Sütés
A rakott krumplit hideg sütőbe tesszük, majd 180 fokon körülbelül 45 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.
Tipp
A tejfölbe keverhetünk egy kevés reszelt sajtot, így selymesebb, krémesebb lesz a teteje. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a kolbász helyett főtt sonkával is elkészíthetjük.

