Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott krumpli

Rakott krumpli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rakott krumpli az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar egytálétel. Kolbásszal, tojással és tejföllel készítve laktató, ízletes fogás, amely családi ebédeken és vacsorákon mindig jó választás. Elkészítése egyszerű, mégis igazi klasszikus.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kiazaniki
Beküldte: 2013.09.22.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A krumplit héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni, meghámozzuk és vékony karikákra szeleteljük. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felszeleteljük. A kolbászt karikákra vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra metéljük.

Összeállítás

Egy tepsit vagy hőálló edényt kiolajozunk. A krumpli felét az edény aljára rétegezzük, enyhén megsózzuk, majd rászórjuk a kolbászkarikákat és a tojásszeleteket. Erre újabb réteg krumpli kerül, amit szintén sózunk.

A tejfölt simára keverjük, majd egyenletesen a tetejére kenjük. Végül megszórjuk a csíkozott szalonnával.

Sütés

A rakott krumplit hideg sütőbe tesszük, majd 180 fokon körülbelül 45 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.

Tipp

A tejfölbe keverhetünk egy kevés reszelt sajtot, így selymesebb, krémesebb lesz a teteje. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a kolbász helyett főtt sonkával is elkészíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
kiazaniki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is