Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg burgonya
  • 6 db tojás
  • 1 szál lángolt kolbász
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 nagy pohár tejföl
  • olaj
  • só

Elkészítése

Előkészítés

A krumplit héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni, meghámozzuk és vékony karikákra szeleteljük. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felszeleteljük. A kolbászt karikákra vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra metéljük.

Összeállítás

Egy tepsit vagy hőálló edényt kiolajozunk. A krumpli felét az edény aljára rétegezzük, enyhén megsózzuk, majd rászórjuk a kolbászkarikákat és a tojásszeleteket. Erre újabb réteg krumpli kerül, amit szintén sózunk.

A tejfölt simára keverjük, majd egyenletesen a tetejére kenjük. Végül megszórjuk a csíkozott szalonnával.

Sütés

A rakott krumplit hideg sütőbe tesszük, majd 180 fokon körülbelül 45 percig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.

Tipp

A tejfölbe keverhetünk egy kevés reszelt sajtot, így selymesebb, krémesebb lesz a teteje. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a kolbász helyett főtt sonkával is elkészíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-krumpli-8/