Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott krumpli

Rakott krumpli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg krumpli 8 tojás 3 kolbász 250 ml tejföl 360 ml főzőtejszín só őrölt bors olaj (vagy zsír) Elkészítése: A krumplit sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és melegen felszeleteljük. A tojásokat keményre főzzük és karikákra vágjuk. A kolbászokat felszeleteljük. Egy mélyebb tepsi alját kikenünk olajjal (vagy zsírral) és a krumpli 1/3-ával kirakjuk. Megsózzuk, meghintjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.12.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 8 tojás
  • 3 kolbász
  • 250 ml tejföl
  • 360 ml főzőtejszín
  • őrölt bors
  • olaj (vagy zsír)


Elkészítése:

A krumplit sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és melegen felszeleteljük. A tojásokat keményre főzzük és karikákra vágjuk. A kolbászokat felszeleteljük.

Egy mélyebb tepsi alját kikenünk olajjal (vagy zsírral) és a krumpli 1/3-ával kirakjuk.

Megsózzuk, meghintjük őrölt borssal.

A tojások felét rátesszük a krumplira, rászórjuk a kolbászkarikák felét és leöntjük főzőtejszínnel. Erre rakjuk a következő réteg krumplit, tojást, kolbászt. Leöntjük a sóval, őrölt borssal megízesített tejföllel.

Az egészet befedjük a maradék krumplival, megsózzuk és leöntjük a főzőtejszínnel. Forró sütőben pirosra sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is