Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott krumpli

Rakott krumpli füstölt scamorzával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 100 g. szarvasi füstölt scamorza 3 nagyobb burgonya 100 g füstölt házikolbász 4 db tojás 1 kis doboz tejföl 1 púpos evőkanál liszt 3 szelet toast kenyér 50 g. napon szárított paradicsom (saját készítésű) só, őrölt bors szárított bazsalikom, és oregánó Elkészítése: A krumplit héjával, két tojással együtt sós vízben felteszem főni. Három szelet […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2014.12.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 100 g. szarvasi füstölt scamorza
  • 3 nagyobb burgonya
  • 100 g füstölt házikolbász
  • 4 db tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 3 szelet toast kenyér
  • 50 g. napon szárított paradicsom (saját készítésű)
  • só, őrölt bors
  • szárított bazsalikom, és oregánó


Elkészítése:

A krumplit héjával, két tojással együtt sós vízben felteszem főni. Három szelet toast kenyér héját levágom, nyújtófával vékonyra nyújtom, majd kivajazott püspökkenyér forma aljába rakom.

Erre kerül a főtt, majd meghámozott szeletelt főtt krumpli fele, valamint a szeletelt házi kolbász, legvégül a szeletelt főtt tojás.

Ezután két tojásból, amit lazán felverek, tejfölből, egy kanál lisztből, valamint kevés vízből mártást kavarok. Enyhén megsózom, megborsozom, kevés szárított bazsalikomot, és oregánót adok hozzá, majd az eddig a formába rakott alapanyagokra töltöm a mártás 2/3 részét.

A napon szárított paradicsomot is elosztom rajta. A maradék krumplival betakarom, majd a maradék masszát is elsimítom rajta. Sütőbe teszem, ahol nincs szüksége hosszú sütésre, hiszen minden előfőzött volt.

Mikor a teteje kezd pirulni, a tépett scamorzát is ráteszem, és hagyom, hogy ráolvadjon. Mikor megsült, nem azonnal tálalom, mert úgy könnyen szétesik. A scamorza helyett jó a mozzarella is.

[box style=”info”]Az étel egy 2 személyes püspökkenyér formában készült. Nagyobb mennyiségben tepsiben is elkészíthető, a mennyiségek növelésével.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is