Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott krumpli

Rakott krumpli kicsit másképp

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a rakott krumpli a klasszikus változat könnyedebb, frissebb verziója, ahol kolbász helyett fűszeres csirkemell és zöldborsó kerül a rétegek közé. A fokhagymás tejföl és a piros pestóval ízesített hús különlegesebb ízt ad ennek az otthonos fogásnak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.09.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd kihűlés után felkarikázzuk. A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, összekeverjük az olívaolajjal és a piros pestóval, majd félretesszük egy időre, hogy az ízek összeérjenek.

Egy jénai tálat vékonyan megkenünk olívaolajjal. Az aljára egy réteg burgonyát teszünk, sózzuk és borsozzuk. Erre jön a pácolt csirkemell és egy marék zöldborsó, majd ismét burgonyakarikák. Így rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak.

A tejfölt a préselt fokhagymával elkeverjük, majd egyenletesen ráöntjük a rakottas tetejére. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 35–40 perc alatt készre sütjük.

Tipp

Ha még szaftosabb végeredményt szeretnénk, a tejfölbe keverhetünk egy kevés reszelt sajtot is. A tetejére sütés végén plusz sajt szórva ropogósabb réteget kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is