A burgonyát héjában megfőzzük, majd kihűlés után felkarikázzuk. A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, összekeverjük az olívaolajjal és a piros pestóval, majd félretesszük egy időre, hogy az ízek összeérjenek.
Egy jénai tálat vékonyan megkenünk olívaolajjal. Az aljára egy réteg burgonyát teszünk, sózzuk és borsozzuk. Erre jön a pácolt csirkemell és egy marék zöldborsó, majd ismét burgonyakarikák. Így rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak.
A tejfölt a préselt fokhagymával elkeverjük, majd egyenletesen ráöntjük a rakottas tetejére. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 35–40 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha még szaftosabb végeredményt szeretnénk, a tejfölbe keverhetünk egy kevés reszelt sajtot is. A tetejére sütés végén plusz sajt szórva ropogósabb réteget kapunk.