Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott krumpli kicsit másképp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • héjában főtt burgonya
  • 2 db csirkemell
  • 330 g tejföl
  • 3 evőkanál piros pesto
  • 1 marék zöldborsó
  • kevés oliva olaj
  • só
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, majd kihűlés után felkarikázzuk. A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, összekeverjük az olívaolajjal és a piros pestóval, majd félretesszük egy időre, hogy az ízek összeérjenek.

Egy jénai tálat vékonyan megkenünk olívaolajjal. Az aljára egy réteg burgonyát teszünk, sózzuk és borsozzuk. Erre jön a pácolt csirkemell és egy marék zöldborsó, majd ismét burgonyakarikák. Így rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak.

A tejfölt a préselt fokhagymával elkeverjük, majd egyenletesen ráöntjük a rakottas tetejére. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 35–40 perc alatt készre sütjük.

Tipp

Ha még szaftosabb végeredményt szeretnénk, a tejfölbe keverhetünk egy kevés reszelt sajtot is. A tetejére sütés végén plusz sajt szórva ropogósabb réteget kapunk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-krumpli-kicsit-maskepp/