Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 6 tojás
- 1 szál füstölt kolbász
- 5 dl tejföl
- 3 dl tejszín
- 10 dkg vaj
- zsemlemorzsa a tepsi szórásához
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben héjastól megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, és még forrón lehúzzuk óvatosan a héját.
A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk.
Egy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a krumpli felét belekarikázzuk. Elrendezzük az alján, sózzuk, és őrlünk rá kevés borsot.
A tojásokat rászeleteljük a krumplira, a megmaradt vaj felét rámorzsoljuk, meglocsoljuk a tejföl és tejszín keverékének felével, majd egyenletesen elhelyezzük rajta a felszeletelt kolbászkarikákat.
Az egészet befedjük a maradék felszeletelt krumplival, ezt is sózzuk, meglocsoljuk a tejföl-tejszín keverék másik felével, és rámorzsoljuk a maradék vajat.
Sütőbe téve 180 fokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.